Dyra

På gården har vi stort sett alle norske husdyr utenom ku. Til gjengjeld har vi esel og en alpakka!

Om sommeren er mange av dyra våre bortreist på beite. Sauene, hestene og Tussi får en lang beitesesong fra starten av juni til september. Der får de boltret seg på stor plass og spist masse gress.

Grisen Grizzly er omplassert og har tidligere bodd i leilighet. Han er av rasen canadisk minigris, og nå nyter de griselivet fullt ut med å sove, spise, lufte seg litt, få litt kos, for så å grave seg godt ned i halmen igjen. Det er bedagelig å være gris på KØBB.

Eselet våre Tussi er hele Kampens lille sjarmør, men også et stabeist. Tussi spesielt er som det sies: sta som et esel. Tussi har sesongjobb hver desember. Da står hun i julekrybben til Bymisjonen på Oslo S. Tussi kan som hestene også ris på og stelles. Tussi er operastjerne! Hun har deltatt i forestillingen Carmen på Den norske Opera. Ikke rart det blir litt divanykker.

Hestene våre er tre fjordinger og en dølahest. Den eldste fjordingen, Blakken, har bodd her i ca 20 år, og nesten blitt som en maskot for hele Kampen. Det hardeste arbeidet har Svarten tatt over, han er en stor og sterk dølahest. Den tredje hesten er fjordingen Viljar. Han er en herlig gutt som går all type riding og kjøring, en skikkelig potet. Vulkan er fortsatt ny, og blir sakte tilvendt besøksgårdslivet.

Vi har en blanding av Lama og Alpakka. Han heter Anton, og produserer gode fibre. Anton kan spytte, så oppfør deg fint, ellers får du deg fort en klyse. Ikke farlig, men lukter vondt.

Geita på gården er veldig sosial, og blir glad for kos! Vi har en kastrert bukk som heter Romeo. Han er ofte på tur til lekeplassen sammen med den faste barnehagen og elsker å klatre!

Sauene på gården tillitsfulle og rolige dyr man lett får kontakt med. Vi har 4 sauer. De spesielt glade hvis dere synger «bæ bæ lille lam» for dem!

Katten vår heter  Gråpus. Gråpus er en ordentlig gateramp og kosegutt. Han bor på hylla over Purkeline i fjøset, og trives med oversikten.

Kaninene bor i stor fin binge. Flokken trives godt sammen, og får gå ut og inn som de vil. De fleste er en blanding av løvehodekanin, og har tøff sveis alle sammen. 

Hønene våre bor ute i huset ved siden av skolehagen. De er av rasen tverrsprtipet Plymouth Rock og legger masse egg!

Kalkunen heter Google og er kjempesosial og kommer ofte bort for litt kos. Han liker også å sitte på ryggen til hestene. Kalkunene er spennende og flotte dyr å se på. Når det blir mørkt trekker de opp i trærne, der de tilbringer natten så høyt som mulig. Kalkunen har selskap av en gås og en gasse.